Bananabread - webwinkelwindhond

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bananabread

Recepten > Sorghum
 
Droge ingrediënten:
 
125 gram sorghum
 
125 gram tarwe- of speltbloem
 
125 gram lichtbruine basterdsuiker
 
150 gram zaadjes en pitten zoals chia/maanzaad/sesam/zonnebloem (optioneel)
 
Snuf zout
 
1 tl. bakpoeder
 
 
Natte ingrediënten
 
3 middelgrote (over-) rijpe bananen
 
Sap en rasp van 1 biologische citroen of sinaasappel
 
2 el biogarde of griekse yoghurt
 
2 el olijfolie
 
2 middelgrote eieren
 
 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de droge ingrediënten in een kom. Prak in een andere kom de bananen fijn en meng ze daarna goed met de rest van de natte ingrediënten. Doe de inhoud van de kom met droge ingrediënten bij de kom met het bananenmengsel en schep door elkaar totdat het nét aan gemengd is. Niet te lang mengen, want dan wordt het compact en taai.
 
Giet het wat taaie beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak het 40-45 minuten in het midden van de oven of totdat een satéprikker er vrijwel schoon weer uit komt. Laat het afkoelen in de vorm totdat het cakeblik met blote handen aangepakt kan worden, keer dan de cake om op een rooster en laat verder afkoelen.
 
Kan prima ingevroren worden.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu