Bierbrood - webwinkelwindhond

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bierbrood

Recepten > Brood

Ingrediënten (voor 2 broden):

·         340 gram desem
·         150 gram roggebloem
·         150 milliliter Bockbier
·         150 milliliter water
·         40 g roggezemelen (of tarwezemelen)
·         1 gram kardemom
·         150 gram roggekorrels
·         10 gram zout
·         40 gram cacaonibs
·         5 gram verse gist
 
Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en kneed ze in 25 minuten rustig tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 2 stukken, punt ze op en leg ze in een ingevet broodbakblik. Dek af met plasticfolie en laat het deeg nog 1 uur narijzen.
Verwarm de oven voor op 220 ⁰C en bak het brood in 1 uur gaar.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu