Croissants - webwinkelwindhond

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Croissants

Recepten > Brood


Ingrediënten (voor ongeveer 15 stuks):

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 10 gram zout
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram boter
  • 25 gram ei
  • 100 milliliter koud water
  • 125 milliliter volle melk
  • 250 gram koude boter (rechtstreeks uit de koelkast)

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten behalve de koude boter in de kom van een keukenmachine en meng ze tot een elastisch deeg: 3 minuten langzaam en daarna 4 minuten snel. Verpak het deeg in plastic en laat het een nacht rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een dikke rechthoekige plak. Rol de koude boter uit tot een vierkante plak die half zo groot is als de deegplak. Snijd de deegplak doormidden. Leg de boter op de ene helft van het deeg en dek af met de andere helft van het deeg.
Vouw het deeg met daartussen de boter in vieren:
  • Rol de plak gelijkmatig uit tot ongeveer 1 centimeter dik. Zorg dat de plak ongeveer vier keer zo lang als breed is. Bijvoorbeeld: 40 x 10 centimeter
  • Vouw de bovenkant van de deegplak in de lengte naar beneden tot ongeveer 2/3. Vouw de onderkant van de bladerdeegplak naar boven tot hij daarbij aansluit. Er zijn nu 2 lagen ontstaan
  • Vouw de deegplak in de lengte dubbel. Er zijn nu 4 lagen ontstaan
  • Draai het deeg een kwartslag en herhaal.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 25 minuten in de vriezer. Daarna kunt u het verwerken tot croissants.
Verwarm de oven voor op 230 ⁰C. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 75 x 40 centimeter. Snijd de plak in de lengte in tweeën. Snijd de 2 helften vervolgens in driehoeken van 15 x 20 centimeter. Maak een kleine inkeping in de brede zijde van de driehoeken en rol de croissants van hieruit op. Leg de croissants op een ingevette bakplaat, dek ze af met plasticfolie en laat ze nog 40 minuten rijzen.
Bak de croissants in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

In de instructievideo hieronder legt Robèrt uit hoe u de croissants kunt snijden en vormen:


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu