Kastanjebrood - webwinkelwindhond

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kastanjebrood

Recepten > Brood

Ingrediënten (voor 2 broden):
  • 300 gram tarwemeel
  • 100 gram roggemeel
  • 150 gram kastanjemeel
  • 10 gram zout
  • 20 gram gist
  • 300 milliliter water

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 230 ⁰C.
Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng ze in ongeveer 10 minuten rustig tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 30 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 2 stukken van ongeveer 500 gram en bol op. Dek de deegbollen af met plasticfolie en laat ze nog 10 minuten rusten. Druk daarna de lucht eruit en bol ze opnieuw op. Leg de deegbollen op een ingevette bakplaat en laat ze nog eens 60 minuten rusten onder plasticfolie.
Bak de kastanjebroden in ongeveer 30 minuten gaar.
In de instructievideo hieronder legt Robèrt uit hoe u deeg opbolt:
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu